Panadero | Delicii fără păcat
Please, rotate your device in portrait orientation.
navigare
Delicii fără păcat: 3 deserturi de post care te vor cuceri cu aroma și textura lor

Ah, deserturile! Nu-i un secret că deserturile sunt o bucurie pentru suflet și o plăcere pentru simțuri. Dulci sau acrișoare, crocante sau fine, simple sau sofisticate acestea au o putere magică asupra noastră – ne dau acea stare de bine după care tânjim adesea. Tocmai din acest motiv, renunțarea, în perioada postului, la deliciile preferate poate fi, pentru unii dintre noi, o adevărată provocare.

Cînd vine vorba de deserturi de post, ne gândim la opțiuni limitate și plictisitoare. Departe de a fi adevărat! Cu o abordare creativă și iscusință în alegerea ingredientelor potrivite, acestea pot fi la fel de savuroase ca cele tradiționale. Pornind de la conceptul că tot ce-i simplu e genial, Maestru Patiser a creat, special pentru perioada postului, trei deserturi delicioase, dar și nutritive, pentru că au la bază semințe, nuci și fructe.

Gândiți-vă la o prăjitură cu nuci și morcovi, cu aromă îmbietoare de caramel de portocale. O fuziune delicată de arome și texturi vor accentua gustul dulce condimentat și-ți vor completa perfect cafeaua de dimineață, sau ceaiul de la prânz într-o zi însorită de primăvară.

Chec din morcovi cu nuci și merișoare pe pat de caramelă de portocale

Sau poate vă doriți o prăjitură de ciocolată, cremoasă și bogată, care să fie delicioasă și sănătoasă în același timp? Atunci, nu poți trece indiferent pe lângă tortul de ciocolată cu prune. Catifelat și cremos, te va surprinde cu gustul intens de cacao, echilibrat de dulcele-acrișor al prunei, amintind, parcă, de celebrul Chișinău de Seară. O dedicație de dragoste în întreaga interpretare…

Tort de ciocolată cu prune

Dacă vă place să experimentați gusturi inedite, vă recomandăm să încercați o prăjitură cu fructe exotice, precum mango, ananas și maracuja, pe baza unui pudding din chia cu lapte de cocos. Doamne, cum sună, dar ce gust…!

Pudding din chia cu lapte de cocos, pireu din mango, maracuia și ananas

Îndrăzniți să explorați lumea deserturilor de post. Acestea sunt delicioase și sănătoase. Îi pot cuceri chiar și pe cei mai înrăiți gurmanzi. Și ce poate fi mai bun decât să te delectezi cu o prăjitură savuroasă? Așa că, vino să te alintăm cu cele mai bune deserturi de post și să-ți îndulcim viața, fără să te simți vinovat!